Werkwijze

Voedingsadvies

Het voedingsadvies, dat gegeven zal worden door HBH Advice, is gebaseerd op het huidige rantsoen van uw paard/pony. Tijdens het oriënterende gesprek zullen we samen gaan kijken naar het rantsoen en de kwaliteit daarvan. Mochten er hele gekke dingen in uw huidige rantsoen zitten, dan zullen we uiteraard gaan kijken naar een oplossing en mogelijke wijziging van het gegeven ruw- of krachtvoer. Uiteraard is de mate van inspanning van belang voor het bepalen welke hoeveelheden verstandig is om te geven. Erg belangrijk is ook het type ras en de hoogte van het paard/de pony.

Supplementenadvies

Een supplementenadvies zal gegeven worden aan de hand van de klachten van uw paard/pony. Voor elke kwaal is er altijd wel een supplement te krijgen, die bevorderlijk is voor de gezondheid van uw dier. Wij kunnen u helpen met het maken van een juist besluit voor uw paard/pony met een supplement dat u aanstaat. Dit kan met supplementen van de gevestigde orde, dan wel met een kruidenmix door ons samengesteld.

Zo’n samengestelde kruidenmix wordt gemaakt, nadat er een intakegesprek heeft plaatsgevonden en de klachten duidelijk zijn. Per paard kan een kruidenmix dus wisselen en ook maandelijks wordt er gekeken naar de samenstelling van de mix en of er iets in moet veranderen.